Opći uvjeti poslovanja
1. OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Amarilis j.d.o.o., Varaždinska 51, 21000 Split, izdavač je internetske trgovine cvjecarnicailaria.com. Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode. Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može i biti primatelj. Proizvodima se smatraju svi artikli na internet stranici cvjecarnicailaria.com.

Opći uvjeti poslovanja online trgovine Cvjecarnicailaria.com, u vlasništvu poduzeća Amarilis j.d.o.o. pripremljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o elektroničkoj trgovini i međunarodnih kodova za e-trgovinu. Opći uvjeti poslovanja obuhvaćaju funkcioniranje online trgovine, korisnička prava i poslovni odnos između davatelja i kupca . Savjetujemo vam da prije upotrebe stranice online trgovine pažljivo pročitate opće uvjete poslovanja.

2. KORISNICI ONLINE TRGOVINE

Korisnik je fizička osoba koja koristi sustav online trgovine. Za kupce koji su fizičke osobe iz ovoga paragrafa valjaju odredbe iz Zakona o zaštiti potrošača . Tvrtka Amarilis j.d.o.o. i korisnici uređuju međusobne obveze kod kupnje putem online trgovine na osnovu ovih općih uvjeta.

3. CIJENE I VALJANOST PONUDE

Sve cijene navedene su u kunama i eurima te uključuju porez od 25% na dodanu vrijednost (PDV). Fiksni tečaj konverzije iznosi 1€=7,5345kn. Prilikom kupnje valjaju cijene u trenutku potvrđivanja narudžbe. Cijene navedene na cvjecarnicailaria.com ne moraju uključivati troškove dostave. Zadržavamo si pravo dnevnih promjena cijena u našoj online trgovini prije prethodnog upozorenja.

4. VALJANOST AKCIJSKE PONUDE

Rokovi valjanosti akcijskih ponuda su navedeni kod samih akcijskih ponuda.

5. AŽURNOST PODATAKA

Poduzeće se brine za što bolju ažurnost i vjernost podataka, koji su napisani na internetskoj stranici. Unatoč tomu karakteristike proizvoda, vrijeme isporuke i cijena mogu se promijeniti, tako da postoji mogućnost, da poduzeće ne uspije istovremeno sa promjenom popraviti podate na internetskoj stranici. U takvom slučaju kupac će biti obaviješten, isto tako će mu biti omogućen i raskid ugovora ili promjena sa garancijom plaćanja primarne cijene naručenog artikla.

6. PROIZVODI

Cvjećarnica Ilaria ima namjeru isporučiti u potpunosti jednak proizvod onome prikazan na slici. Moguće su zamjene jednog ili više dijelova aranžmana/buketa (zbog  nedostupnosti određenog cvijeća, kada nije sezona određenog cvijeća i sl.) nastojeći da proizvod bude što sličniji slici, opisu i stilu. U slučaju promjene, proizvod će uvijek  biti napravljen u naručenoj vrijednosti. Zbog sezonskih ograničenja cvijeća i ukrasnih biljnih materijala ne možemo jamčiti dostupnost u svako vrijeme.

7. NARUDŽBA

Narudžba se može dogovoriti telefonskim pozivom, SMS-om, putem telekomunikacijskog softvera (npr. Whatsapp), mailom ili online narudžbom (popunjavanje formulara na cvjecarnicailaria.com).

Naručivanje proizvoda online metodom, moguće je 24h na dan, 7 dana u tjednu. Narudžbe se obrađuju radnim danima Ponedjeljak – Petak od 08.00 – 15.00 h.

Narudžba je važeća od trenutka zaprimljene uplate. Narudžbu je moguće promijeniti najkasnije 12 sati prije dogovorenog termina isporuke putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl. Naručitelj mora biti siguran da će primatelj biti na mjestu određenom za dostavu u vrijeme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod susjeda i sl.

8. OTKAZ NARUDŽBE

Zakon o zaštiti potrošača regulira otkazivanje narudžbe. Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen. Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu cvjecarnicailaria@gmail.com, putem telefonskog poziva ili SMS-om.

9. NAČINI PLAĆANJA

Kupovina i plaćanje buketa i cvjetnih aranžmana moguća je na sljedeće načine: Gotovinsko plaćanje – plaćanje u trgovini cvjećarnica Ilaria, opća uplatnica, virmansko plaćanje i plaćanje preuzimanjem robe prilikom isporuke. Po vidljivoj uplati na račun Cvjećarnice Ilarie, pristupamo realizaciji naručenog. U slučaju da uplata ne bude vidljiva na računu, smatra se da je klijent odustao od narudžbe.

10. DOSTAVA

Cvjecarnicailaria.com se obavezuje dostaviti proizvod/e primatelju u određeno/dogovoreno vrijeme ili vremensko razdoblje. Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja. Osim primatelja, cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja, ukoliko to želi, osim ukoliko naručitelj napomene drukčije prilikom narudžbe. Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele ali uz pripadajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme. Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće se predaje službenoj osobi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu). Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili je proizvod dostavljen na adresu ukoliko nikoga nema na navedenoj adresi.

Ukoliko dođe do problema pri dostavi, postupa se na sljedeći način:

Kontaktiran će biti pošiljatelj (ostavio je broj kontakt telefona) ili osoba koja treba primiti narudžbu(kontakt telefona)

  *Ako;
Primatelj ne postoji na naznačenoj adresi (adresa je postojeća, ali ne i primatelj) ili adresa ne postoji;

•Naručitelj/pošiljatelj se kontaktira pozivom na telefon i ako je:
•Nova adresa priopćena preko telefona je unutar udaljenosti 2 kilometra – izvršava se dostava
•Nova adresa priopćena preko telefona nije unutar udaljenosti 2 kilometra – dostava se smatra izvršenom.
•Naručitelj ne odgovara na pozive (ili je nedostupan) u roku od 10 minuta- dostava se smatra izvršenom.

  *Ako:
•Primatelj ne želi preuzeti cvijeće, cvijeće se ostavlja pred vratima te se dostava smatra izvršenom.

Dostava nije moguća i u situacijama više sile.

11. TROŠKOVI DOSTAVE

Dostava na području Splita je besplatna za sve aranžmane iznad 199kn/26,41€. Za ostale lokacije cijena dostave je prema dogovoru.

12. REKLAMACIJE

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo. U slučaju reklamacije zbog greške na proizvodu postupiti u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima. 

Pravo na reklamaciju stječe se ukoliko buket ne odgovara standardima kvalitete, buket ima veća vidljiva oštećenja ili ako buket nije dostavljen u dogovorenom vremenskom razdoblju (tri sata vremena iza dogovorene dostave).

Reklamacije se uvažavaju ukoliko su dojavljene u roku od 12 sati nakon izvršene dostave. Cvjećarnica Ilaria se obvezuje da će na svaku reklamaciju odgovoriti unutar 48h (odnosno 2 radna dana) i probati rješiti problem u obostranu korist. 

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik izvrši uplatu u određenom iznosu za dogovorenu uslugu. Za osnovane reklamacije izvršit će se povrat sredstava u potpunosti ili zamjena proizvoda ovisno o željama kupca.

Da bi osoba mogla ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti Amarilis j.d.o.o.  o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i poslati prigovor poštom (Amarilis j.d.o.o., Varaždinska 51, 21000 Split), ili elektroničkom putem na cvjecarnicailaria@gmail.com, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu i kontakt te opisati situaciju zbog koje reklamira uslugu/proizvod.

13. PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, poduzeće omogućuje svim kupcima da svoje prigovore upute putem pošte na adresu Amarilis j.d.o.o., Varaždinska 51, 21000 Split, Hrvatska, odnosno putem elektroničke pošte na adresu cvjecarnicailaria@gmail.com. Poduzeće će u roku od pet dana obavijestiti kupca o zaprimljenom prigovoru te mu priopćiti koliko dugo će se rješavati njegov prigovor. Poduzeće će učiniti sve što je moguće da se bilo kakvi sporovi rješavaju mirnim putem. Nadležnost suda određuje se prema mjestu gdje kupac ima boravište. 

14. AUTORSKA PRAVA

Sve slike, logotipi, opisi proizvoda i fotografije objavljene u online trgovini Cvjecarnicailaria.com su zaštićeni autorskim pravima. Neovlašteno korištenje ili prosljeđivanje na druge medije nije dozvoljeno te je protuzakonito. Kopiranje, korištenje ili umnožavanje je moguće samo uz pismenu suglasnost.

 

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Amarilis j.d.o.o.
Varaždinska 51
21000 Split, HR

Kontakt: +385 98 513 235    

Mail: cvjecarnicailaria@gmail.com

Kontakt
adresa

Ramska ulica 2 (ulaz s Hercegovačke ulice) 21000, Split

kontakt

+385 98 513 235 (poziv/sms/whatsapp)

kontakt

+385 99 5959 869 (for contact in English via whatsapp or telegram)

e-mail

cvjecarnicailaria@gmail.com

Ljubitelj ste cvijeća i cvjetnih dekoracija? Zapratite nas na društvenim mrežama 😊

Rokovi valjanosti akcijskih ponuda su navedeni kod samih akcijskih ponuda.

Cvjećarnica Ilaria ima namjeru isporučiti u potpunosti jednak proizvod onome prikazan na slici. Moguće su zamjene jednog ili više dijelova aranžmana/buketa (zbog  nedostupnosti određenog cvijeća, kada nije sezona određenog cvijeća i sl.) nastojeći da proizvod bude što sličniji slici, opisu i stilu. U slučaju promjene, proizvod će uvijek  biti napravljen u naručenoj vrijednosti. Zbog sezonskih ograničenja cvijeća i ukrasnih biljnih materijala ne možemo jamčiti dostupnost u svako vrijeme.